• Landelijk Erkend Gecertificeerd
  • Alleen Geselecteerde Merken
  • Montage 100% Volgens Richtlijnen Producent
  • 300+ Tevreden Klanten

Bespaartips

Zonnepanelen Bespaartips

Zonnepanelen Bespaartips

Het aanschaffen van zonnepanelen heeft voor bedrijven financiële voordelen. U krijgt direct een lagere energierekening wanneer u zonnepanelen aanschaft. Daarnaast zijn er grote belastingvoordelen te behalen. Zonnepanelen leveren uw onderneming een hoog rendement op uw investering.

Lage Prijs Zonnepanelen

Steeds meer bedrijven besluiten om voor zonne-energie te kiezen. Dit komt onder andere doordat de prijs van zonnepanelen steeds lager wordt. Investeren in zonnepanelen is daardoor heel vanzelfsprekend.

Lagere Energierekening

De afgelopen jaren is de energieprijs voor elektriciteit drastisch gestegen. Men verwacht dat de energiekosten de komende jaren nog verder zullen stijgen. Wanneer u zonnepanelen aanschaft, bent u niet alleen vrijwel onafhankelijk van een energiemaatschappij. Het levert uw bedrijf ook een lagere energierekening op.

Belastingvoordeel – Energie Investeringsaftrek

De overheid wil bedrijven stimuleren om te investeren in duurzame energie. Daarom is de Energie Investeringsaftrek in het leven geroepen. Als u als ondernemer investeert in duurzame energie profiteert u hiervan. Doordat u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt.

Bij een gewone investering mag u 100% van uw investeringskosten aftrekken van de winst voordat er belasting betaald is (fiscale winst). Bij een duurzame investering mag u dankzij de Energie Investeringsaftrek 41,5% extra aftrekken.

Rekenvoorbeeld:

Als u 10.000 euro investeert in een zonnestroominstallatie dan mag u deze 10.000 euro aftrekken van de winst. Plus 41,5% van de investering (4.150 euro). In totaal mag u dus 14.150 euro aftrekken van de winst voor belasting.

Dit belastingvoordeel is te combineren met de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

Belastingvoordeel – Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Om kleine bedrijven te stimuleren en tegemoet te komen, bestaat de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Als u als onderneming een investering tot 306.931 euro doet, profiteert u hiervan.

Bij investeringen tot 306.931 euro mag u naast de gebruikelijke 100% van de  investeringskosten die u aftrekt van de winst voor belasting (fiscale winst), maximaal 28% extra aftrekken.

Rekenvoorbeeld:

Als u 10.000 euro investeert in een zonnestroominstallatie dan mag u deze 10.000 euro aftrekken van de winst. Plus maximaal 28% van de investering (2.800 euro). In totaal mag u dus 12.800 euro aftrekken van de winst voor belasting.

Dit belastingvoordeel is te combineren met de Energie Investeringsaftrek.

Ontvang GRATIS Advies

100% professioneel, op maat gemaakt en vrijblijvend!
Adviesgesprek Aanvragen

Vragen of onduidelijkheden?
Bel ons!

Bereikbaar op telefoonnummer

0172 - 450087

Openingstijden ma-vrij 08:00-17:00

Wat zijn Zonnepanelen?

Zonnepanelen op puntdak

Een zonnepaneel zet zonne-energie om in elektriciteit. Met zonnepanelen kunt u dus duurzaam stroom opwekken.

Meer Over Zonnepanelen

Wat zijn Omvormers?

wat zijn omvormers

De omvormer zorgt er voor dat de stroom die u opwekt, omgezet wordt. Hierdoor is de stroom meteen bruikbaar voor uw bedrijf.

Ontdek meer Over Omvormers

Waarom Zonnepanelen?

Zonnepanelen schuin op het dak geplaats

Door zonnepanelen te installeren bespaart u als bedrijf op uw energierekening. Daarnaast doet u een goede investering in de toekomst.

Meer Over Waarom Zonnepanelen

Zonnepanelen Zakelijk

Zonnepanelen zakelijk

Bent u het zat om maandelijks veel geld uit te geven aan stroom? Dan zijn zonnepanelen de oplossing voor u.

Terug naar Zonnepanelen Zakelijk