• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2700+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Besparen op uw energiekosten? Dit zijn de 7 beste bespaartips!

Door goed op uw eigen energieverbruik te letten en goede maatregelen te treffen komt u ver! Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor je portemonnee. Hier 7 tips over besparing op energiekosten!

MB zonnepanelen bespaartips zonnepanelen

Tip 1: Besparen met zonne-energie

Wilt u besparen op uw energie rekening, of bijvoorbeeld de wasdroger op groene energie laten draaien? Schaf zonnepanelen aan en wek zonnestroom op!

Een zonnepaneel zet zonne-energie om in elektriciteit en kan het hele jaar door gebruikt worden. Er zijn veel voordelen verbonden bij het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen. Na aanschaf van zonnepanelen krijgt u direct een lagere energierekening. Daarnaast zijn met zonnepanelen grote belastingvoordelen te behalen!

Naast zonnepanelen nog 6 tips over besparing op energiekosten!

Meer informatie over zonnepanelen

Tip 2: Vervangingen lampen voor Ledlampen 

Een goede tip om te besparen is het gebruik van ledlampen, bovendien zijn ledlampen veel beter voor ons milieu.

Hier alle voordelen op een rij:

  • Met ledlampen bespaar je op je energiekosten.
  • De levensduur van ledlampen is veel langer (tussen de 15.000 en 50.000 branduren)
  • Ledlampen zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen.
  • Ledlampen worden veel minder warm.
Bespaartip met ledlamp MB zonnepanelen
Tips over besparing op energiekosten CV ketel bespaartip

Tip 3: Cv-ketel 

Een goed advies is om je Cv-ketel te laten controleren door een monteur. Een Cv-ketel die optimaal staat ingesteld bespaart je jaarlijks veel energie.

Cv-ketel in ecostand: Meestal staat de Cv-ketel in comfortstand, deze modus zorgt ervoor dat de ketel continue warm water houdt. Een tip is de eco-modus aan te zetten, met een druk op de knop zorg je ervoor dat het water pas verwarmd word, als je de kraan aanzet.

Tip 4: Was drogen

Een wasdroger is heel handig, want je was is heel snel weer droog en zacht, ondanks een wasdroger heel handig is verbruikt het veel energie. Probeer om die reden bij droog weer je was zoveel mogelijk buiten te hangen.

Toch je wasdroger nodig?

Je kunt heel eenvoudig energie besparen door na elke wasbeurt de filter van de wasmachine schoon te maken. Als je de filter niet schoonmaakt, hoopt stof in de filter op, waardoor het energieverbruik toeneemt en de levensduur van je wasdroger afneemt.

Mb zonnepanelen besparen op uw energie rekening
Tips over besparing op energiekosten MB zonnepanelen

Tip 5: Zonneboilers 

Een zonneboiler is een duurzame manier om warm water op te wekken. Door de energie van de zon, zorgt de boiler voor het warme water.

In de zomer zorgt de boiler bijna voor al het warme water. In de winter levert de zonneboiler helaas minder warm water op, omdat de energie van de zon minder is. Desalniettemin zorgt gelukkig je warmtepomp of ketel voor het warme water.

 

Tip 6: Isoleren van uw huis 

Ook al heeft u geen last van koude tocht in uw huis. In de winter kan uw woning veel warmte verliezen, daarom is het heel fijn om goede isolatie te hebben voor uw woning. U kunt uw eigen woning op veel verschillende manieren isoleren, bijvoorbeeld dubbel glas of het isoleren van het dak.

Dubbel glas bespaartip MB zonnepanelen
Tips over besparing op energiekosten douche bespaartips

Tip 7: Douchen is beter dan in bad

Als je wilt besparen op energie, is het een aanrader om minder vaak in bad te stappen en vaker de douche te gebruiken, omdat gemiddeld na 1 douchebeurt u 70 liter warm water verbruikt, in bad is dat het dubbele!

Heeft u een oude douchekop? Vervang het voor een nieuwe. Met een oude douchekop kan u zo’n 12-15 liter verbruiken per minuut!

Meer tips en informatie over zonnepanelen?

 

Klik voor meer informatie