• 0172-450087
 • info@mb-zonnepanelen.nl
 • Landelijk erkend
 • Montage 100% volgens richtlijnen
 • 2000+ Tevreden klanten
 • Alleen geselecteerde merken

Certificeringen

MB Zonnepanelen is een professioneel installatiebedrijf dat veel waarde hecht aan veilig werken. Daarom is het personeel van het installatiebedrijf in het bezit van diverse certificeringen en erkenningen.

InstallQ

De zonnepanelenmarkt blijft groeien. Om installateur voor zonnepanelen te zijn, hoef je geen vergunningen te hebben. Er is daardoor een wildgroei aan bedrijven en niet alle bedrijven werken even professioneel en veilig.

Om deze reden heeft de overheid in samenwerking met brancheorganisatie Techniek Nederland en het ISSO Kennisinstituut een erkenning het leven geroepen voor zonnestroom installateurs: InstallQ.

InstallQ is ontstaan uit een fusie tussen Sterkin en KvINL in januari 2019 en is de meest toonaangevende kwaliteitsorganisatie binnen de installatiesector. InstallQ is een onafhankelijke stichting en heeft als doel dat er veilige installaties geplaatst worden van goede kwaliteit.  Dit doet InstallQ met kwaliteitsregelingen, hiermee bewaakt InstallQ de installaties waar Nederland gebruik van maakt.

MB Zonnepanelen is een erkend en gecertificeerde onderneming volgens installQ en kunt u terug vinden in de openbare kwaliteitsregister van echteinstallateur.nl en QBISnl.nl. Door InstallQ zijn wij gecontroleerd op vakbekwaamheidseisen, onze werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de geldende normen en eisen, waaronder het Bouwbesluit en de NEN-Normen die van toepassing zijn.

Ons installatiebedrijf is in het bezit van een InstallQ erkenning Zonnestroom. Naast vakbekwaamheid beschikt MB Zonnepanelen ook over een uitrusting die nodig is om het installatiewerk naar behoren uit te voeren en op te leveren. Deze uitrusting bestaat onder andere uit professionele meetinstrumenten, klim- en installatie materiaal. Daarnaast zijn de vereiste normen en publicaties aanwezig om een installatie zo te ontwerpen dat voldaan wordt aan de eisen ten aanzien van veiligheid en duurzaamheid.

Het certificaat zonnestroom installateur laat zien dat MB Zonnepanelen een erkend zonnestroom-installateur is. Wij zijn onder andere in het bezit van de volgende drie vakgerichte diploma’s:

 • Ontwerp zonnestroomsystemen
 • Installeren Zonnestroomsystemen
 • Bouwkundige montage zonne-energiesystemen (praktijkexamen)
InstallQ erkend installatiebedrijf

VCA

staat voor Veiligheid Checklist Aannemers en geeft aan dat een bedrijf veilig werkt en streeft naar minder ongevallen op de werkvloer.

Als installatiebedrijf willen wij dat ons personeel veilig werkt. Alle medewerkers zijn in het bezit van een VCA diploma, omdat wij veilig werken, rekening houden met het milieu en de gezondheid van onze medewerkers.

Zonnekeur Installateur certificaat

Wij zijn trots dat ook wij in 2020 weer het Zonnekeur Installateur certificaat hebben mogen ontvangen. Om in aanmerking te komen voor dit certificaat dient MB Zonnepanelen zich aan een groot aantal strengen criteria te voldoen. Dit is onderverdeeld in;

 1. Vaardigheid 
  De installateur heeft aantoonbare bekwaamheid op alle gebieden van het vak. Theoretische kennis over werking en rendement van zonne-energie tot en met montage op het dak en aansluiting op lichtnet.
 2. Bedrijfsvoering
  De installateur houdt zich aan geldende normen en voorschriften. Daaronder vallen ook normen voor veiligheid van de opgeleverde installatie.
 3. Producten 
  De installateur levert producten van aantoonbare kwaliteit. De kwaliteit van zijn producten is door uniforme productspecificaties vergelijkbaar en toetsbaar. Daarnaast biedt de installateur minimaal 5 jaar garantie op de geleverde materialen en garantie op het werk van de installateur conforme de bepalingen van Techniek Nederland.
Zonnekeur Certificaat

Lid van Techniek Nederland

Techniek Nederland is de brancheorganisatie voor technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. MB Zonnepanelen is aangesloten bij Techniek Nederland.

Vraag een vrijblijvende offerte aan