• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2000+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Bespaartip! Droog je was zoveel mogelijk buiten. Een wasdroger vraagt veel energie. Door in de zomer bij droog weer zoveel mogelijk was buiten te drogen bespaar je veel elektriciteit.

Zonnepanelen zijn altijd rendabel. Ook tijdens de kortere, donkere dagen die we voor de boeg hebben. Mooi vooruitzicht toch? Laat de gezellige, voordelige winter maar komen!

Zonnepanelen in Nederland hadden eind 2015 een totaal vermogen van zo’n 1,5 GW. Dit levert jaarlijks circa 1.100 miljoen kWh aan zonnestroom op! (Bron: CBS). Twee derde van deze capaciteit is geïnstalleerd op woonhuizen, de rest op daken van bedrijven of boeren en grote zonneweiden.

Goed om te weten! Zonnepanelen zijn roerende goederen en vallen onder de inboedelverzekering. Een speciale PV-verzekering is niet noodzakelijk, maar meld het wel aan uw verzekeraar! Meer informatie over de uitgebreide mogelijkheden en voordelen van zonnepanelen? Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Ook als je in een flat woont, zijn zonnepanelen een optie! Vaak is het dak eigendom van de gebouwbeheerder of een VVE. Het is het overwegen waard om met hen de mogelijkheden te bespreken en met elkaar te besparen!

Zonnepanelen kunnen doorgaans vergunningsvrij worden geïnstalleerd, hoewel het altijd raadzaam is de lokale wet- en regelgeving te controleren. Een algemene regel is dat zonnepanelen niet mogen uitsteken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat zaken als vergunningen en voorwaardelijke eisen voor subidies en garantie gewaarborgd zijn. Dit is onderdeel van onze services. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wist je dat zonnepanelen vaak in één dag geplaatst kunnen worden? Als er ‘s ochtends gestart wordt met de installatie, kun je meestal aan het einde van diezelfde dag al je eigen stroom opwekken. Hoelang het installeren van zonnepanelen exact duurt hangt natuurlijk af van de omvang van de werkzaamheden.

Leuk weetje: een gemiddeld zonnepaneel weegt circa 15-25 kg/ m2 dakoppervlak. Dit is voor vrijwel elk dak goed te dragen. Mocht het dak ongeschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen, bespreken wij dit in de eerste fase met je. Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Neem dan snel contact op voor een afspraak! www.mb-zonnepanelen.nl

Bespaartip! Laat eens per jaar de CV-ketel controleren door een monteur. Een CV-ketel die optimaal staat ingesteld bespaart je jaarlijks veel energie.

 Tussen medio maart en september geven zonnepanelen het meeste rendement. In dit “zonnepanelenseizoen” wordt circa 75% van de totale jaarlijkse energieopbrengst geproduceerd. Wees er dus snel bij en haal het meeste uit je zomer met zonnepanelen!
Wist je dat zonnepanelen mateloos populair zijn in de ruimtevaart? Het is de perfecte manier om energie op te wekken voor bijvoorbeeld The International Space Station. Ook satellieten maken gebruik van de zon. De panelen draaien met de zon mee om zo de meeste energie op te wekken.
Wist jij dat zonnepanelen werken op basis van daglicht- en dus niet alleen maar rendabel zijn bij fel zonlicht? Zelfs op een bewolkte dag lonenzonnepanelen, mits ze goed geplaatst zijn uiteraard. Weten watzonnepanelen jou kunnen opleveren? Wij komen graag langs om een kostenindicatie te maken! http://ow.ly/T7qc300ZCR2

Een klein rekensommetje. Tien zonnepanelen wekken jaarlijks ruim 2.200 kWh aan elektriciteit op. Het gemiddelde Nederlandse huishouden verbruikt jaarlijks circa 3.3.00 kWh. De huidige stroomprijs maakt dat jouw voordeel kan oplopen tot €450 per jaar. Een prima investering dus! Het rendement op zonnepanelen is 10-15%. Waar jouw spaargeld tegenwoordig geen of weinig rente oplevert zijn zonnepanelen een zeer interessante investering. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden en het voordeel in jouw situatie.

 Wist je dat?! In 1921 werd de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan Albert Einstein voor experimenten met zonne-energie en photovoltaïsche cellen.
De hoeveelheid energie die de zon afgeeft en de aarde bereikt, is ca. 9000 maal groter dan de energiebehoefte van alle 7 miljard aardbewoners samen. De natuur maakt dankbaar gebruik van deze energie, denk aan fotosynthese. Niet zo gek dus, dat wijzelf ook zonne-energie hebben ontdekt! 99% van de duurzame energie op aarde is zonne-energie. Ook jij kunt profiteren en ontdekken wat de voordelen zijn. Wij helpen je graag de overstap naar duurzame energie te maken.
Zonnestroom heeft altijd voorrang. Als je stroom opwekt via zonnepanelen, wordt alles dat in huis stroom verbruikt éérst voorzien van deze zonnestroom. Dit verbruik is dus rechtstreeks en word in principe niet geregistreerd door de meter van de netbeheerder. Hoe gaaf is dat? Over korte lijntjes gesproken, dat is nog eens dicht bij de bron! Meer weten over zonnepanelen of nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. www.mb-zonnepanelen.nl