• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2700+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Saharazand op zonnepanelen

Saharazand kan voor overlast veroorzaken. Wij geven u graag advies over welke maatregelen u kunt treffen voor het onderhouden van uw zonnepanelen.

Saharazand kan in de lente en in de zomer voor overlast in Nederland veroorzaken. De gevolgen van deze overlast merken we op onze auto’s, dakvensters, meubilair en natuurlijk zonnepanelen. Saharazand vliegt door de stroming van de lucht vanuit het zuiden, naar het noorden van Europa.¬†

Het is aan te raden om na een lichte bui met Saharazand uw zonnepanelen niet direct schoon te maken. Vaak blijft Saharazand enkele dagen lang aanwezig in de lucht. Buien kunnen dus een tijdje een dun laagje zand achterlaten. Het is aan te raden om een week te wachten met het poetsten van uw auto, meubilair en zonnepanelen.

Saharazand op zonnepanelen

Zonnepanelen onderhouden

Normaal gesproken hoeven zonnepanelen niet schoongemaakt te worden. Na een regenbui spoelt de regen al het vuil al weg. Nieuwe zonnepanelen hebben een vuilafstotende laag. Door deze laag hecht vuil zich minder makkelijk aan het oppervlak van de zonnepanelen, hierdoor zal in het vervolg een simpele regenbui genoeg zijn voor het wegspoelen van het vuil op de zonnepanelen.

Woont u langs een drukke weg of een fabriek met veel uitstoot? Dan is het wel aan te raden om de zonnepanelen schoon te maken. Controleer dan 2 keer per jaar op vuil en stof op uw zonnepanelen.

 

Zelf zonnepanelen schoonmaken: 

Als zonnepanelen schoongemaakt moeten worden kunt u dit snel zien. U kunt dit bijvoorbeeld herkennen aan bladeren of vogelpoep op de zonnepanelen.

Zijn de zonnepanelen schoon, maar heeft u last van het teruglopen van de opbrengst? Controleer en monitor de app die speciaal ontwikkelt is voor systeemeigenaren. Met de app kunt u zeer nauwkeurig zien wanneer de opbrengst tegenvalt. Mocht de opbrengst erg tegenvallen over een bepaalde periode horen wij dit graag. Met onze app kunt u zeer nauwkeurig zien wanneer de opbrengst tegenvalt.

MB zonnepanelen Bodegraven

Schoonmaak tips:

  • De maanden vanaf april tot en met oktober zorgen voor de hoogste opbrengst van zonnepanelen. Het beste is om uw zonnepanelen voor het warme seizoen in het voorjaar schoon te maken. Zonnepanelen kunnen in de zon heel warm worden, maak om die reden de zonnepanelen in de ochtend schoon.
  • Gebruik geen hogendrukspuit voor het schoonmaken van de zonnepanelen. Maak gebruik van de tuinslang en gebruik geen bijtende middelen. Ook is het aan te raden om gebruik te maken van ontkalkt water.
  • Wees altijd voorzichtig met het schoonmaken van de zonnepanelen. op het glas van de zonnepanelen komt snel een kras en het is belangrijk om veiligheidsmateriaal te hebben. Wij adviseren u voor het reinigen van uw zonnepanelen contact op te nemen met reinigingsbedrijf De Laat. Dit bedrijf is onze vaste partner voor het reinigen van zonnepanelen voor elk type dak.

Conclusie 

Het systeem is in principe onderhoudsarm, uw systeemprestaties zijn tenslotte altijd online zichtbaar. Wij adviseren u wel om jaarlijks de zonnepanelen te reinigen en optisch te controleren. Afhankelijk van uw omgeving en begroeiing levert een schoon paneel 1-3% meer opbrengst! voor het reinigen van uw zonnepanelen adviseren wij u contact op te nemen met reinigingsbedrijf de Laat. Reinigingsbedrijf de Laat is onze vaste partner voor het reinigen van zonnepanelen voor elk type dak! kijk voor meer informatie of contact op www.glazenwassernodig.nl

Advies aanvragen