• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2700+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Stijgende energieprijzen in 2022

De energieprijzen zijn in 2022 hard aan het stijgen. Wij leggen u graag de oorzaken van deze prijsstijgingen uit en vertellen u welke oplossingen er zijn om te besparen op de stijgende energiekosten.

Op dit moment is de vraag naar energie groter dan het aanbod, dit heeft als gevolg dat de energieprijzen hard stijgen in Nederland. Het stijgen van energieprijzen heeft een aantal oorzaken.

Ten eerste komt de coronacrisis steeds meer tot een einde, door versoepelingen van de maatregelen gaan steeds meer bedrijven open, daardoor wordt de vraag naar energie groter.

Ten tweede wordt op dit moment in Europa veel kolen en kerncentrales gesloten, waardoor er meer gas wordt gebruikt voor het produceren van elektriciteit. Door geopolitieke spanningen in Europa met Rusland gaan huishoudens en bedrijven elke maand ook tientallen euro’s meer betalen.

Energieprijzen
Energieprijzen stijgen
Stijgende energieprijzen
CBS prijzen

Een hogere energierekening betalen in 2022

Het Centraal bureau voor de statistiek (CBS) heeft berekend dat een huishouden met een gemiddeld energieverbruik 2800 euro betaald per jaar. Dat is 1321 euro (86 procent) meer dan een jaar eerder. Belastingmaatregelen compenseren de hogere leveringstarieven gedeeltelijk.

De totale energierekening en de stijging daarvan verschilt per huishouden. Meer informatie over deze stijgingen kunt u vinden op de website van het CBS.

Besparen op energie(kosten)

Besparen op energiekosten is goed mogelijk. Dit kan door op uw eigen energieverbruik te letten en de juiste maatregelen te treffen. Met eigen maatregelen zoals het isoleren van uw woning, het aanschaffen van een warmtepomp of zonneboiler kunt u al ver komen. In huis kunt u bijvoorbeeld ervoor kiezen om op inductie te koken. Op deze webpagina kunt u tips vinden over hoe u nog beter kunt besparen op energiekosten.

Energierekening blijft stijgen
Zonnepanelen op een woning
Bespaar op energiekosten met zonnepanelen

Geld besparen met zonnepanelen

Met zonnepanelen levert u een positieve bijdrage aan de duurzame toekomst en bespaart u flink op de energiekosten. Aan de hand van uw wensen en situatie gaan wij aan de slag en kijken we naar een oplossing. Deze oplossing is allereerst afhankelijk van uw energieverbruik, daarnaast houden wij rekening met de mogelijkheden van uw pand of woning.

Een zonnepaneel zet zonne-energie om in elektriciteit en kan het hele jaar gebruikt worden, steeds meer Nederlanders verduurzamen hun huis in 2022 vanwege de stijgende energieprijzen. Dit is hét perfecte moment om over te stappen naar zonne-energie. Aankomende maanden zullen de energieprijzen nog verder stijgen. Doordat u eigen stroom opwekt, heeft u geen last meer van schommelende stroomprijzen. Met zonnepanelen zit u goed, nu en in de toekomst!

Profiteer als particulier van financiële voordelen

Bent u particulier? De aanschaf van PV panelen biedt u financiële voordelen. U krijgt een lagere energierekening en daardoor verdient u de gemaakte investering in een paar jaar terug. Na die paar jaar wordt het pas echt leuk, dan gaat u geld verdienen met dit concept. Door een tijdelijke regeling van de overheid profiteert u ook nog van een ander financieel voordeel. U kunt de btw over de aanschaf en installatie van de PV panelen terugvragen bij de Belastingdienst.

Advies aanvragen

Vraag onze offerte aan.

MB zonnepanelen staat klaar voor u