• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2700+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Heeft u vragen over zonnepanelen? Hier vindt u een FAQ met vragen en antwoorden over zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke situatie, onze verkoopadviseurs maken op basis van uw jaarverbruik een berekening voor het aantal zonnepanelen. Wij komen graag bij u langs om advies te geven en het optimale aantal zonnepanelen te berekenen.

Waarom zou ik zonnepanelen aanschaffen?

Op die vraag is geen eenduidig antwoord op te geven. Er zitten heel veel positieve voordelen aan zonnepanelen. Een zonnestroominstallatie is een schone en stille energiebron zonder maatschappelijke nadelen, ook levert u een positieve bijdrage aan een duurzame toekomst. U bent baas van uw eigen elektriciteitsvoorziening en vrijwel onafhankelijk van een energiemaatschappij, als klap op de vuurpijl profiteert u jarenlang van een lage energierekening.

Vergen zonnepanelen veel onderhoud?

Het systeem is in principe onderhoudsarm, uw systeemprestaties zijn tenslotte altijd online zichtbaar. Wij adviseren u wel om jaarlijks de zonnepanelen te reinigen en optisch te controleren. Afhankelijk van uw omgeving en begroeiing levert een schoon paneel 1-3% meer opbrengst! Voor het reinigen van uw zonnepanelen adviseren wij u contact op te nemen met onze adviseurs

Zijn zonnepanelen rendabel?

Een investering in zonnepanelen is zowel nu, als in de toekomst interessant en nog altijd rendabel. Zonnepanelen zijn in combinatie met het BTW voordeel en het huidige energietarief vaak in zo’n zes tot acht jaar terugverdient. De energie die u daarna opwekt, is dus volledig gratis.

Werken zonnepanelen ook als de zon niet schijnt?

Onze zonnepanelen werken al bij daglicht, ook tijdens korte en donkere dagen. Bij zon leveren de zonnepanelen natuurlijk meer stroom op.

Zijn zonnepanelen goed voor het milieu?

Zonnepanelen zijn een perfecte manier om duurzaam stroom op te wekken. De energie die zonnepanelen opwekken is een schone en stille vorm van energie die milieuvriendelijk is.

Wat gebeurt er met stroom die ik opwekt maar niet gebruikt?

De energie die u opwekt, maar niet gebruikt kunt u aan de energiemaatschappij leveren. De energiemaatschappij verrekend dit weer met uw verbruik. Deze handeling wordt salderen genoemd.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Dat hangt af van een aantal factoren. De factoren die onder andere invloed hierop hebben zijn: de hellingshoek, de richting van het dakvlak, de schaduw en het materiaal waarvan het dakvlak is gemaakt. Weten of uw dak geschikt is? Plan een adviesgesprek in en wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Meer of andere vragen over zonnepanelen? Neem contact op met de klantenservice, of ga naar andere vragen.