• 0172-450087
 • info@mb-zonnepanelen.nl
 • Landelijk erkend
 • Montage 100% volgens richtlijnen
 • 2700+ Tevreden klanten
 • Alleen geselecteerde merken

Het installeren van zonnepanelen is een service die hard in Nederland aan het groeien is. Steeds meer bedrijven in Nederland kiezen ervoor om dit aan te bieden. Om die reden is het zonnekeur keurmerk in het leven geroepen.

Het Zonnekeur keurmerk is een Nederlands merk. Het geeft houvast bij het zoeken naar betrouwbare producten en installateurs op het gebied van zonne-energie. Het is voor u als klant belangrijk om te weten dat u op kwaliteit kunt vertrouwen. Voor de producten en de installateurs die het keurmerk bezitten gelden strenge regels en criteria. Dit wordt getoetst door onafhankelijke partijen.

Zonnekeur keurmerk
Bedrijven met een zonnekeur keurmerk in Nederland
Bedrijven met een zonnekeur keurmerk in Nederland

Waarom het Zonnekeur keurmerk?

Steeds meer consumenten gaan de zon zien als een belangrijke middel voor schone en betaalbare energie. Het installeren van zonnepanelen wordt steeds populairder in Nederland. Tegelijkertijd zijn zonnepanelen in Nederland relatief een nieuwe technologie. Bij de meeste opleidingen in Nederland kwam het onderwerp zonne-energie nauwelijks aan bod. Voor consumenten is het moeilijk in te schatten welke bedrijven in Nederland voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen.

Een overzicht van bedrijven die als installateur het Zonnekeur mogen voeren, vind u hier.

Elke Zonnekeur-installateur voldoet aan een groot aantal strenge criteria, deze criteria zijn samen te vatten in drie onderdelen: kwaliteit, zekerheid en veiligheid.

 • Kwaliteit

Wanneer u een zonne-energie installatie aanschaft is het van belang dat u er vanuit kunt gaan dat het systeem het maximale rendement behaalt. Wanneer u kiest voor een zonne-energie leverancier met een zonnekeur certificaat, kunt u ervan uit gaan dat het rendement in orde is.  Daarnaast blijkt uit onderzoek dat er veel vakmanschap komt kijken bij een zonnepanelen installatie. Meer informatie over onze werkwijze vindt u hier.

Een zonnepaneelbedrijf met Zonnekeur voldoen aan alle normen die gesteld worden, ook zijn deze bedrijven betrouwbaar en werken veilig. Ook staan goed advies en deskundigheid hoog in het vaandel. De bedrijven die het zonnekeur voeren staan onder toezicht en worden regelmatig gecontroleerd of ze het goed blijven doen.

 • Zekerheid

Met de zekerheid van Zonnekeur kiest u voor de zonne-energie van de toekomst! U kunt verwachten dat systemen lang meegaan. Een bedrijf met Zonnekeur is dus een zekere en betrouwbare keuze!

 • Veiligheid

Producten op zonne-energie leveren veel energie. Hier moet u mee oppassen. Veiligheid staat daarom hoog in het vaandel en is van groot belang. De installateurs werken strikt volgens de regels en werken veilig. Gezien het gevaar van werken op grotere hoogtes raden wij het te kiezen voor een zonnepaneleninstallateur.

Zonnekeur installateur en MB zonnepanelen

Wij zijn trots dat ook wij het Zonnekeur Installateur certificaat hebben mogen ontvangen. Om in aanmerking te komen voor dit certificaat dient MB Zonnepanelen zich aan een groot aantal strengen criteria te voldoen. Wij hebben een landelijk examen voor zonne-energie installateur behaald en een praktijktoets met goed gevolg doorstaan. Ook moeten wij als bedrijf aantoonbaar veel ervaring hebben en voldoen aan alle kwaliteitsnormen.

De beoordeling is onderverdeeld in drie belangrijke criteria. Deze criteria wordt regelmatig gecontroleerd en getoetst aan beoordelingsrichtlijnen.

 • Vaardigheid

Wij zijn erkend door InstallQ. Deze erkenning vereist aantoonbare bekwaamheid op alle gebieden van het vak: van de theoretische kennis over werking en rendement van zonne-energie tot en met montage op het dak en aansluiting op lichtnet of waterleiding. Examens op dit gebied worden afgenomen door exameninstituut CITO.

 • Bedrijfsuitvoering

Tijdens de installatie houden wij aan geldende normen en voorschriften. Daaronder vallen ook normen zoals veiligheid van uw opgeleverde installatie. Ook houden wij een dergelijke administratie bij van elke installatie, zodat eventuele problemen later goed op te sporen zijn.

 • Producten

De installateur levert producten van aantoonbare kwaliteit. De kwaliteit van zijn producten is door uniforme product specificaties vergelijkbaar en toetsbaar. Hij biedt minimaal 5 jaar garantie op de geleverde materialen. Op het werk van de installateur is de garantie conform de bepalingen van Techniek Nederland (18 maanden op het werk en 3 jaar op de capaciteit). Hij voorziet de klant van een duidelijk opleverformulier en alle relevante garantiebepalingen.

Vraag onze offerte aan.

installeren zonnepanelen en enphase omvormers