• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2700+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Onze Werkwijze

Van adviesgesprek tot plaatsing van de PV panelen; wij staan altijd voor u klaar!

Aankoopadvies

Wij staan altijd voor u klaar om u te adviseren bij de aankoop van zonnepanelen.

Wij zullen altijd eerst bij u langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens ons gesprek nemen we de tijd voor u om samen een goede oplossing te vinden. Deze oplossing is allereerst afhankelijk van uw energieverbruik en behoeftes. Daarnaast moeten we rekening houden met de mogelijkheden van uw pand of woning. Onze oplossing is namelijk ook afhankelijk van wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte u op het dak heeft.

Tijdens het gesprek geven wij u informatie over onze zonnepanelen en omvormers. Wij voorzien u natuurlijk ook van uitleg over onze werkwijze. Hierbij geven wij bijvoorbeeld informatie over hoe de installatie van de zonnepanelen in zijn werk gaat.

Hierna maken wij een deskundig en vrijblijvend advies voor u op maat. Dit advies is gebaseerd op uw situatie, uw behoeftes en uw budget.

Wanneer u akkoord gaat met onze offerte, spreken wij een geschikt moment met u af waarop de installatie plaats kan vinden.

PV panelen op een woning
Legplan via ons tekensysteem

Legplan

De installatie van de zonnepanelen vindt plaats naar aanleiding van een legplan. Dit legplan is een ontwerp op maat voor een zonnestroominstallatie. Het legplan houdt rekening met de mogelijkheden van het dak en de ligging.

Wij zijn een ervaren en gecertificeerd installatiebedrijf. Door de bouwkundige vakkennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, ontwerpen wij altijd een perfecte zonnestroom-installatie. Wij plaatsen de zonnestroominstallaties gegarandeerd op de manier zodat u er het maximale rendement uithaalt.

Bij het ontwerpen houden wij altijd rekening met de eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Installatie

De installatie vindt plaats op een moment waarop het u uitkomt. U hoeft zelf helemaal niets te doen, wij regelen alles.

In 90% van de gevallen duurt de montage van de zonnepanelen 1 werkdag. De precieze tijd die we nodig hebben om de installatie te monteren, is afhankelijk van de grootte van de installatie en het oppervlak van uw dak.

Al ons personeel is VCA-gecertificeerd. Dit betekent dat ons personeel een veilige werkwijze heeft en beschikt over de juiste klimmaterialen en valbeveiliging.

Bij de installatie doorlopen wij globaal de volgende stappen:

  • Zonnepanelen op het dak monteren
  • Zonnepanelen aansluiten op de omvormer
  • Omvormer aansluiten op de meterkast
  • Meterkast uitbreiden met een extra groep voor de zonnepanelen
  • Oplevering / in bedrijfstelling

 

Bij de oplevering geven wij u uitgebreide uitleg over de werking van de omvormer en over het eventuele monitoringsysteem. Na ons vertrek bent u verzekerd van goed werkende zonnepanelen. Deze investering levert u geld op. U bent minimaal 25 jaar verlost van hoge energierekeningen.

Installatie op een schuurdak

Onderhoud

Onze installaties zijn van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor heeft u gegarandeerd goed werkende zonnepanelen. Mocht u toch problemen met uw installatie tegenkomen, dan kunt u altijd op onze nazorg rekenen. Wij geven graag antwoord op al uw vragen.

Zonnepanelen vergen bijna geen onderhoud. Het enige onderhoud wat u aan de zonnestroominstallatie heeft is het schoonhouden van het glas, het doormeten van de installatie en het monitoren van het systeem.

Het monitoren van het systeem houdt in dat u bekijkt hoeveel stroomverbruik en CO2-uitstoot u precies bespaart. Soms is het mogelijk om dit zelf te doen. Wanneer u iets opvallends tegenkomt, schakelt u ons in. Waarna wij bekijken of het mogelijk is om het probleem te verhelpen. Indien gewenst, kunnen wij het monitoren ook volledig voor u verzorgen.

U heeft daarnaast de mogelijkheid om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten. Dit houdt in dat we uw zonnestroominstallatie 1 keer per jaar doormeten. Een ander onderdeel van het onderhoudscontract is het schoonmaken van uw zonnestroominstallatie.

Klanten beoordelingen

In de afgelopen jaren gingen ruim 2700 tevreden klanten u voor door een zonnestroominstallatie aan te schaffen. Dit waren zowel particulieren als grote bedrijven. Ze waren tevreden over onze werkwijze en de kwaliteit van ons product.

Woning, Alphen aan den Rijn

“MB Zonnepanelen is een betrouwbaar bedrijf! Snelle reacties op onze offerteaanvraag en opdracht tot plaatsing. Hardwerkende en vriendelijke monteurs, kortom alles is prima geregeld!”

“Klantenvertellen.nl”

 

Woning, Gouda

“Goede communicatie en vakmanschap, alles is super snel geregeld! Misschien niet de goedkoopste, maar ze leveren uitstekende kwaliteiten! En dat vinden wij het allerbelangrijkste.”

“Klantenvertellen.nl”

 

 

Woning, Nieuwerbrug

“MB Zonnepanelen denkt goed mee in ontwerp en uitvoering. Keurige monteurs die ook meedenken en het werk keurig netjes achterlaten. Werkelijk niks op aan te merken!”

“Klantenvertellen.nl”

 

 

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

installeren zonnepanelen en enphase omvormers