• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2700+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Zonnepanelen op een schuur of garage

Zonnepanelen worden ook op een schuur of garage geplaatst. Hier kunt u informatie vinden over het plaatsten van zonnepanelen op uw schuur of garage.

Zonnepanelen hoeven niet perse op een woning geplaatst te worden. U kunt ook kiezen om zonnepanelen op uw schuur of garage te plaatsten. Een schuur, garage of aanbouw kan zeer goed dienen als uitbreiding op uw alreeds bestaande zonnestroominstallatie. 

Het plaatsten van zonnepanelen op uw schuur of garage is goed mogelijk, mits het dak genoeg draakvlak heeft, er voldoende ruimte is en uw schuur of garage een goede ligging heeft.

Wilt uw weten of uw dak aan alle eisen voldoet? U kunt altijd vrijblijvend een adviesgesprek inplannen met onze adviseurs, zij komen graag bij u langs om advies te geven en te kijken naar de mogelijkheden voor uw garage of schuurdak!

zonnepanelen op een schuur
Zonnepanelen op een schuur in Bodegraven
Zonnepanelen op een schuur

Uw eigen duurzame schuur met zonnepanelen

Zonnepanelen op een schuurdak is ideaal. Op veel schuren kunnen zonnepanelen goed aangesloten en de omvormer goed geplaatst worden. Kiest u voor een zonnepanelensysteem met micro-omvormers? Dan hoeft er geen omvormer in de schuur geplaatst worden.

Heeft u een schuurdak richting het zuiden? Dan vangt u de meeste zonnestralen op en heeft u optimaal rendement. Een dak op het oosten of westen is ook geschikt voor zonnepanelen. Wanneer u een plat dak heeft, kunnen wij de zonnepanelen altijd in de juiste richting plaatsten, mits er geen schaduwval is.

Zonnepanelen worden op platte daken schuin gemonteerd (west opstelling), hierdoor vangen de zonnepanelen de meeste zonnestralen op. Door deze opstelling passen er wel minder zonnepanelen op het dak, daarom wordt er steeds meer gekozen voor een oost-west opstelling. In deze opstelling staan de zonnepanelen schuin tegen elkaar, daardoor passen er meer zonnepanelen op het dak.

Oost-west opstelling van zonnepanelen
MB Zonnepanelen Bodegraven Rotterdam Zuid Holland Plat Dak
West opstelling van zonnepanelen

Een duurzame garage met zonnepanelen

Een garagedak is ideaal voor het plaatsten van zonnepanelen, een garagedak fungeert indirect als een schuur met zonnepanelen. Vaak hebben woningen een garage met een plat dak.

Benieuwd of op uw garagedak zonnepanelen geplaatst kunnen worden? Onze verkoopadviseurs komen graag bij u langs om advies te geven en uw persoonlijke situatie bekijken.

Zonnepanelen op een schuur
Installatie op een schuurdak

Werkwijze:

Wij staan altijd klaar om u te adviseren bij de aankoop van zonnepanelen. Het berekenen van de capaciteit op uw schuur of garage is het uitgangspunt van onze berekening, maar om zeker te weten hoeveel zonnepanelen op uw schuur of garagedak passen, dienen we ook andere factoren in onze berekening mee te nemen. Zo kan schaduwval van een boom, je eigen huis, of het huis van de buren ervoor zorgen dat een deel van uw garage in de schaduw ligt. Dit gaat ten koste van de opbrengst van zonnepanelen. In dat geval zijn zonnepanelen op een schuin dakvlak misschien een betere oplossing.

Ligt uw garagedak een groot deel van de dag pal in de zon? Dan wordt het plaatsen van zonnepanelen opeens een stuk interessanter. Om zeker van te zijn hoeveel zonnepanelen op uw dak passen, kijken we ook naar zaken als pijpjes en dakramen die uw dakcapaciteit kunnen verminderen. We houden natuurlijk ook rekening met veiligheidsmarges langs de randen. Om van deze zaken zeker te zijn is het aan te raden om een adviesgesprek in te plannen met onze verkoopadviseurs.

Gerealiseerde projecten

Hier vind u alreeds gerealiseerde projecten van zonnepanelen plaatsingen op een schuur of garagedak

32 DMEGC zonnepanelen op een schuur

12 LG zonnepanelen op een garage

Uw eigen zonnepanelen op uw schuur of garagedak!

Bent u particulier? De aanschaf van zonnepanelen biedt u financiële voordelen. U krijgt een lagere energierekening en daardoor verdient u de gemaakte investering in een paar jaar terug. Na die paar jaar wordt het pas echt leuk. Dan gaat u geld verdienen met dit concept. Door een tijdelijke regeling van de overheid profiteert u ook nog van een ander financieel voordeel. U kunt de btw over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst.

Advies aanvragen

Vraag onze offerte aan.

installeren zonnepanelen en enphase omvormers