• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2000+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Het aanschaffen van zonnepanelen heeft voor een particulier financiële voordelen. Schaft u zonnestroominstallatie aan, dan krijgt u direct een lagere energierekening. Daarnaast zijn er grote belastingvoordelen te behalen met de aanschaf van zonnepanelen. In de toekomst leveren zonnepanelen u zelfs geld op.

Zonnepanelen op schuin dak

Zonnepanelen op schuin dak

Lage Prijs Zonnepanelen

De aanschafprijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren al enorm gedaald en daalt nog steeds. De drempel om tot aanschaf van zonnepanelen over te gaan wordt steeds lager door de prijsdaling. Investeren in zonnestroom is hierdoor ook voor particulieren steeds aantrekkelijker. Steeds meer particulieren besluiten dan ook om voor zonne-energie te kiezen.

Lage Energierekening

De energieprijs voor elektriciteit is de afgelopen jaren flink gestegen. De verwachting is dat de prijzen de komende jaren nog verder gaan stijgen. Wanneer u zonnepanelen aanschaft, bent u vrijwel onafhankelijk van een energiemaatschappij. U zult merken dat u een lagere energierekening krijgt. Na een aantal jaar heeft u uw zonnepanelen terugverdiend en dan brengen uw zonnepanelen geld op.

[box][text]

Ontvang GRATIS Advies

100% professioneel, op maat gemaakt en vrijblijvend!
[c_button href=”/advies-aanvragen/” label=”Adviesgesprek Aanvragen”]
[/text][img_box]

Vragen of onduidelijkheden?
Bel ons!

[address label=”Bereikbaar op telefoonnummer” tel=”0172 – 450087″]

Openingstijden ma-vrij 08:00-17:00
[/img_box][/box]

Belastingvoordeel

Wanneer u als particulier zonnepanelen aanschaft dan is het momenteel mogelijk om de btw van de aanschaf en de installatie terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit is een tijdelijke regeling van de overheid.

Een uitspraak van het Europese Hof van Justitie heeft onlangs bepaald dat zonnepanelenbezitters, net als energiebedrijven, als ondernemers gezien moeten worden. Een particulier die zonnepanelen aanschaft, valt hierdoor onder de Kleine Ondernemersregeling.

Als particulier hoeft u door deze regeling geen btw te betalen over de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Daarom bespaart u als particulier veel geld.

Schaft u zonnepanelen aan, dan krijgt u 21% van uw investering terug. Hierdoor betaalt u dus eigenlijk 21% minder voor uw zonnepanelen. Het rendement van de zonnepanelen wordt hierdoor nog hoger.

Welke stappen moet u nemen bij het terugvragen van btw?

1. Formulier invullen: ‘opgaaf startende ondernemer’

2. Wachten op reactie van de belastingdienst

3. Btw-aangifte doen

4. Voor de toekomst ontheffing vragen van btw-aangifte

Zonnepanelen Hebben een Hoog Financieel Rendement

Voor aanschaf van een zonnestroominstallatie wilt u uiteraard weten wat de zonnepanelen u uiteindelijk opbrengen. Het is ook fijn om te weten hoeveel jaar het duurt voordat u uw investering terugverdiend heeft.

Het rendement van zonnepanelen geven we aan met een percentage. Wanneer u spaargeld op de bank zet, levert dit u 2% rente per jaar op. Wanneer u geld in zonnepanelen investeert, levert dit u een rendement op van 8 tot 12% per jaar. Wanneer u uw geld investeert in zonnepanelen heeft u dus een veel hoger financieel rendement dan wanneer u uw geld op de bank zet.

Het hoge rendement van zonnepanelen komt doordat de zonnestroominstallatie stroom opwekt. Deze stroom had u anders moeten aanschaffen bij een energiebedrijf. Door de zonnestroominstallatie bespaart u dus energiekosten. Na een aantal jaar heeft u door alle besparingen uw investering terugverdiend.

Zonnepanelen hebben 25 jaar garantie. Na 25 jaar heeft de zonnestroominstallatie nog een opbrengst van 80%. De levensduur van zonnepanelen is echter veel langer dan 25 jaar.

Bij het berekenen van het financieel rendement voor uw situatie zijn de volgende punten van belang:

We berekenen het financieel rendement als volgt:

[box][text]

Ontvang GRATIS Advies

100% professioneel, op maat gemaakt en vrijblijvend!
[c_button href=”/advies-aanvragen/” label=”Adviesgesprek Aanvragen”]
[/text][img_box]

Vragen of onduidelijkheden?
Bel Marcel (eigenaar)

marcel-vrijstaand[address label=”Bereikbaar op telefoonnummer” tel=”0172 – 450087″]
[/img_box][/box]

Zonnepanelen Terugverdientijd

Gemiddeld is de terugverdientijd van een zonnestroominstallatie inclusief installatie 8 tot 9 jaar. Als u de installatie van de zonnepanelen zelf doet, is de terugverdientijd 7 tot 8 jaar.

Rekenvoorbeeld terugverdientijd zonnepanelen

Een gezin met een elektriciteitsverbruik van 3536 kWh per jaar, schaft een zonnestroominstallatie aan. Ze willen de helft van hun stroomverbruik (1768 kWh) gaan opwekken met zonnepanelen. Het gemiddelde opwekvermogen van een zonnepaneel is 85%. 1768 kWh / 0,85 = 2080). Het vermogen van de benodigde zonnestroominstallatie is dan 2080 Wp. Een zonnestroominstallatie met 2080 Wp kost ongeveer 4000 euro inclusief installatie.

Het gezin bespaart na de aanschaf van zonnepanelen 1768 kWh per jaar. Tegen de huidige stroomprijs van 23 cent is dat een besparing van 406,64 euro per jaar. (1768 kWh x 0.23).

De stroomprijs van het energiebedrijf stijgt gemiddeld 5% per jaar. Daardoor wordt de jaarlijkse besparing nog hoger. Na 5 jaar is de stroom prijs 29 cent en bespaart het gezin al 507,50 euro per jaar. (1768 kWh x 0,29).

Dit gezin heeft de zonnepanelen na circa. 7 jaar terugverdiend. Daarna profiteren zij nog minimaal 18 jaar van gratis elektriciteit.

[box][text]

Ontvang GRATIS Advies

100% professioneel, op maat gemaakt en vrijblijvend!
[c_button href=”/advies-aanvragen/” label=”Adviesgesprek Aanvragen”]
[/text][img_box]

Vragen of onduidelijkheden?
Bel ons!

[address label=”Bereikbaar op telefoonnummer” tel=”0172 – 450087″]
[/img_box][/box]