• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2700+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

zonnepanelen over het gehele dak

zonnepanelen over het gehele dak

Schaft u zonnepanelen aan? Dan bespaart u op uw energierekening en doet u een goede investering voor de toekomst. Na een aantal jaren heeft u uw zonnepanelen al terugverdiend. Als u weet wat de prijs van stroom is, kunt u berekenen hoe lang het duurt voordat u uw investering precies terugverdiend heeft. Daarna wordt het pas echt interessant, want dan leveren de zonnepanelen u geld op. Onderstaand alle voordelen van het aanschaffen van zonnepanelen op een rijtje.

De Voordelen van Zonnepanelen Aanschaffen

Veelbelovende duurzame energiebron

De zon bezorgt ons elk jaar vijfhonderd keer meer energie dan het totale elektriciteitsverbruik in Nederland. Zonne-energie opwekken is de afgelopen jaren steeds vanzelfsprekender geworden.

De prijs van zonnepanelen daalt daardoor al jaren. Regelmatig worden er ontdekkingen gedaan die ervoor zorgen dat het rendement verhoogt en de productieprijs daalt. Bij een verdubbeling van de verkoop van zonnepanelen, daalt de prijs met 20%.

Energie en geld besparen

Niet alleen ons energieverbruik stijgt. De energieprijzen stijgen ook gemiddeld met 8% per jaar. Steeds meer consumenten willen daarom hun energieverbruik terugbrengen. Stroom uit zonnepanelen is goedkoper dan stroom uit het stopcontact. Met een zonnestroominstallatie is het mogelijk om uw totale elektriciteitsgebruik zelf op te wekken. Hierdoor bespaart u veel energie en nog meer geld. Daarnaast bent u meteen verlost van de vele prijsstijgingen van elektriciteit van het energiebedrijf.

Investering met een hoog rendement

Dankzij zonnepanelen zijn uw maandelijkse energielasten direct verlaagd. Daarnaast kunt u via de Belastingdienst btw op aanschaf en installatie terugvragen. Een zonnestroominstallatie is een investering met een hoog rendement. Het gemiddelde rendement ligt tussen de 8 – 12 %. Dit is vele malen hoger dan de 2% rendement die u ontvangt op uw spaarrekening.

Klimaatverandering tegengaan en CO2-uitstoot beperken

Door menselijk toedoen is het CO2 gehalte in de atmosfeer enorm gestegen. Om de klimaatverandering tegen te gaan en de opwarming van de aarde te beperken is het gebruik van zonnepanelen een goede oplossing. Een zonnestroominstallatie stoot geen CO2 uit tijdens het opwekken van elektriciteit. De productie en recycling van zonnepanelen zorgt slechts voor een geringe CO2 uitstoot. Het is dus een schone energiebron zonder maatschappelijke nadelen.

Duurzame toekomst

Onze leefomgeving raakt steeds meer vervuild en uitgeput. Zonnepanelen zijn een goede eerste stap voor de overgang naar een duurzame energievoorziening. Met het aanschaffen van zonnepanelen levert u een positieve bijdrage aan een duurzame toekomst. Schoner en milieuvriendelijker kan namelijk niet!

Onafhankelijk van fossiele brandstoffen

Een zonnestroominstallatie is een schone, duurzame en lokale energiebron. De opgewekte stroom is duurzaam omdat we nauwelijks grondstoffen verbruiken om de stroom en zonnepanelen te produceren. Met de aanschaf van zonnepanelen maakt u geen gebruik van fossiele brandstoffen (olie, gas en kolen). Fossiele brandstoffen gebruiken we totdat ze niet meer te gebruiken zijn. Zonnepanelen kunnen we recyclen en de grondstoffen kunnen we hergebruiken. Hierdoor dragen zonnepanelen bij aan het voorkomen van menselijk leed, oorlogen en vervuiling.

Goed gevoel

Zelf energie opwekken geeft een goed gevoel. U krijgt het gevoel dat u iets goeds doet en wordt zich er meer bewust van dat de energie die we gebruiken niet vanzelfsprekend is. U bent baas van uw eigen elektriciteitsvoorziening en vrijwel onafhankelijk van een energiemaatschappij.

Makkelijk in het gebruik

Zonnepanelen zijn eenvoudig op ieder dak te plaatsen en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Hierdoor zijn ze makkelijk in het gebruik. Er zitten weinig negatieve kanten aan zonnepanelen.

Ze maken geen geluid en verspreiden ook geen geur.

Betrouwbaar en risicoloos

Zonnepanelen zijn betrouwbaar. Dit komt door voortdurend onderzoek en constante ontwikkeling. Daarnaast is deze manier van in je eigen energie voorzien risicoloos. De kosten van aanschaf zijn vooraf bekend. Het risico van zonnepanelen wordt verder verlaagd door de stijging van energieprijzen van fossiele brandstoffen.

Woning aantrekkelijker voor eventuele kopers

Bent u van plan om uw huis in de toekomst te verkopen? Het is voor een koper aantrekkelijker om uw woning te kopen als de energielasten laag zijn. Een woning met zonnepanelen heeft een lagere energierekening. Zonnepanelen vormen hierdoor een meerwaarde voor de woning. De woning stijgt mogelijk in waarde en is gemakkelijker te verkopen.

Zonnepanelen gaan lang mee

Schaft u zonnepanelen aan? Dan heeft u daar 25 jaar garantie op. Zonnepanelen gaan echter veel langer mee dan die 25 jaar. Een levensduur van 40 jaar is niet uitzonderlijk. U verdient uw installatie binnen ongeveer 8 jaar terug en profiteert jarenlang van een lage energierekening.

Zonnepanelen zijn meeneembaar bij een verhuizing

Bij een eventuele verhuizing neemt u de zonnepanelen eenvoudig mee. Op deze manier kan er ook in het nieuwe huis stroom opgewekt worden en is de investering niet voor niets geweest.

[box][text]

Ontvang GRATIS Advies

100% professioneel, op maat gemaakt en vrijblijvend!
[c_button href=”/advies-aanvragen/” label=”Adviesgesprek Aanvragen”]
[/text][img_box]

Vragen of onduidelijkheden?
Bel ons!

[address label=”Bereikbaar op telefoonnummer” tel=”0172 – 450087″]

Openingstijden ma-vrij 08:00-17:00
[/img_box][/box]