• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2000+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Een zonnepaneel zet zonne-energie om in elektriciteit. Met zonnepanelen kunt u dus duurzaam stroom opwekken. Zonnepanelen werken op daglicht en kunnen daardoor het gehele jaar door gebruikt worden.

Werking Zonnepaneel

wat zijn zonnepanelen

wat zijn zonnepanelen

Elektronen komen door het zonlicht in beweging

Door de straling van de zon worden elektronen losgeweekt uit de bovenkant van het zonnepaneel. Wanneer er zonlicht op een zonnepaneel schijnt, komen de elektronen dus in beweging.

Elektrische stroom komt op gang

De elektronen kunnen echter maar één kant op. Hierdoor ontstaat een spanningsverschil tussen de bovenkant en de onderkant van het paneel. Dit brengt een elektrische stroom op gang. Deze elektrische stroom noemen we gelijkstroom.

Van gelijkstroom naar wisselstroom

De gelijkstroom gaat vervolgens naar een omvormer. De omvormer zorgt ervoor dat de spanning van een serie zonnepanelen omgezet wordt in een reguliere wisselstroom van het elektriciteitsnet.

Wat te Doen met Wisselstroom?

De wisselstroom die u met zonnepanelen opwekt, kunt u:

-direct in huis gebruiken

-aan het stroomnet leveren

Bij een netgekoppeld systeem levert het zonnepaneel direct elektriciteit aan het stroomnet. U kunt de stroom dan direct in huis gebruiken. In Nederland gebruiken we dit systeem het meest.

Wekt u meer wisselstroom op dan u daadwerkelijk gebruikt? Dan houdt u elektriciteit over. Deze wisselstroom geeft u eenvoudig terug aan het elektriciteitsnet. De elektriciteitsmeter loopt terug zolang er minder elektriciteit gebruikt wordt dan het zonnepaneel levert.

Installatie Zonnepanelen

De zonnepanelen monteren we altijd op het dak. Of u nu een schuin dak of een plat dak heeft.

Heeft u een schuin dak? Bij een schuin dak plaatsen we haken met daarop een railsysteem. De zonnepanelen monteren we op het railsysteem.

Heeft u een plat dak? Op een plat dak plaatsen wij het zonnepaneel op een metalen frame. De zonnepanelen zijn altijd zo geplaatst dat ze zoveel en zolang mogelijk zonlicht opvangen.

Opbrengst

Gemiddeld leveren zonnepanelen jaarlijks 100 – 140 kWh elektriciteit per m2 per jaar op.

[box][text]

Ontvang GRATIS Advies

100% professioneel, op maat gemaakt en vrijblijvend!
[c_button href=”/advies-aanvragen/” label=”Adviesgesprek Aanvragen”]
[/text][img_box]

Vragen of onduidelijkheden?
Bel ons

[address label=”Bereikbaar op telefoonnummer” tel=”0172 – 450087″]

Openingstijden ma-vrij 08:00-17:00
[/img_box][/box]

Soorten zonnepanelen

Er zijn drie verschillende typen zonnepanelen:

1. Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen zijn gemaakt van meerdere, grove silicium kristallen. Hierdoor hebben ze een vlekkerig, blauw uiterlijk. Een polykristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon. Polykristallijne zonnepanelen hebben een redelijk hoog rendement. Bij polykristallijne zonnepanelen gaat er wel rendement verloren doordat er zich tussen de cellen haarscheurtjes bevinden. Het oppervlak is niet helemaal perfect. Polykristallijne zonnepanelen zijn gunstig geprijsd. Bij genoeg ruimte op het dak is dit een goede keuze.

2. Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen zijn gemaakt uit 1 silicium kristal. Ze hebben een hoog opwekvermogen, een hoog rendement en een lange levenduur. Deze zonnepanelen zijn donkerblauw of zwart van kleur. De productiekosten van monokristallijne zonnepanelen zijn tamelijk hoog. Zonnepanelen van monokristallijn zijn daardoor wat duurder.

3. Amorfe zonnepanelen (dunne film techniek)

Amorfe zonnepanelen zijn gemaakt van amorf silicium. Ze worden veelal gebruikt in de dunne-film zonnepanelen. Amorfe zonnepanelen bevatten geen kristallen. Hierdoor zijn ze buigzaam. Deze zonnepanelen leveren ook al stroom bij lage zoninstraling en diffuus licht.

Amorfe zonnepanelen zijn de goedkoopste zonnepanelen. Het opgewekte vermogen per vierkante meter is echter zeer laag. Dit kan zelfs 50% minder zijn ten opzichte van andere zonnepanelen.

Materiaal

Een zonnepaneel is een verzameling van een groot aantal zonnecellen. Een zonnecel is gemaakt het materiaal silicium. Om van silicium een halfgeleider te maken wordt aan de onderkant en aan de bovenkant een laagje fosfor toegevoegd. Het geheel wordt tussen twee transparante platen geplaatst. Deze platen kunnen uit glas of kunststof bestaan.

Samenstelling Paneel

Hoe ziet een zonnepaneel eruit?

Een zonnepaneel bestaat uit 6 verschillende lagen:

1. Aluminium kader

2. Kitlaag

3. Getemperd solarglas

4. EVA (kunststof lamineerlaag)

5. Cellen (silicium)

6. TPT (backsheet van kunststof)

[box][text]

Ontvang GRATIS Advies

100% professioneel, op maat gemaakt en vrijblijvend!
[c_button href=”/advies-aanvragen/” label=”Adviesgesprek Aanvragen”]
[/text][img_box]

Vragen of onduidelijkheden?
Bel ons!

[address label=”Bereikbaar op telefoonnummer” tel=”0172 – 450087″]

Openingstijden ma-vrij 08:00-17:00
[/img_box][/box]