• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2000+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken
Zonnepanelen in gebruik

Zonnepanelen in gebruik

Schaft u als bedrijf zonnepanelen aan? Dan bespaart u op uw energierekening en doet u een goede investering voor de toekomst. Na een aantal jaren heeft u uw zonnepanelen al terugverdiend. Als u weet wat de prijs van stroom is, kunt u berekenen hoe lang het duurt voordat u uw investering precies terugverdiend heeft.

Daarna wordt het pas echt interessant, want dan leveren de zonnepanelen u geld op. Onderstaand alle voordelen van het aanschaffen van zonnepanelen op een rijtje.

De Voordelen van Zonnepanelen Aanschaffen

Veelbelovende duurzame energiebron

De zon bezorgt ons elk jaar vijfhonderd keer meer energie dan het totale elektriciteitsverbruik in Nederland. Zonne-energie opwekken is daardoor voor veel bedrijven al vanzelfsprekend geworden.De prijs van zonnepanelen daalt daardoor al jaren. Regelmatig worden er ontdekkingen gedaan die ervoor zorgen dat het rendement verhoogt en de productieprijs daalt. Bij een verdubbeling van de verkoop van zonnepanelen, daalt de prijs met 20%.

Energie en geld besparen

Niet alleen het energieverbruik van bedrijven stijgt. De energieprijzen stijgen ook gemiddeld met 8% per jaar. Steeds meer bedrijven willen daarom hun energieverbruik terugbrengen. Zonnepanelen zijn hiervoor een goede manier. Stroom uit zonnepanelen is goedkoper dan stroom uit het stopcontact. Met een zonnestroominstallatie is het mogelijk om uw totale elektriciteitsgebruik zelf op te wekken. Hierdoor bespaart u veel energie en nog meer geld. Daarnaast bent u meteen verlost van de prijsstijgingen die het energiebedrijf regelmatig doorvoert.

Investering met een hoog rendement

Met zonnepanelen bespaart u direct veel geld op uw energierekening. Daarnaast kunt u via de Belastingdienst btw op aanschaf en installatie terugvragen. Een zonnestroominstallatie is een goede investering met een hoog rendement. Na een aantal jaar heeft u uw investering terugverdiend en leveren de zonnepanelen geld op.

Klimaatverandering tegengaan en CO2-uitstoot beperken

Door menselijk toedoen is het CO2 gehalte in de atmosfeer enorm gestegen. Om de klimaatverandering tegen te gaan en de opwarming van de aarde te beperken is het gebruik van zonnepanelen een goede oplossing. Zonnepanelen wekken namelijk elektriciteit op die geen CO2 uitstoot. De productie en recycling van zonnepanelen zorgt slechts voor een geringe CO2 uitstoot. Het is dus een schone energiebron zonder maatschappelijke nadelen.

Duurzame toekomst

Panelen die zorgen voor duurzaamheid

Panelen die zorgen voor duurzaamheid

Onze leefomgeving raakt steeds meer vervuild en uitgeput. Zonnepanelen zijn een goede eerste stap voor de overgang naar een duurzame energievoorziening. Schaft u als bedrijf zonnepanelen aan, dan levert u een positieve bijdrage aan een duurzame toekomst. Schoner en milieuvriendelijker kan namelijk niet!

Onafhankelijk van fossiele brandstoffen

Een zonnestroominstallatie is een schone, duurzame en lokale energiebron. De opgewekte stroom is duurzaam omdat we nauwelijks grondstoffen verbruiken om de stroom en zonnepanelen te produceren. Met de aanschaf van zonnepanelen maakt u geen gebruik van fossiele brandstoffen (olie, gas en kolen). Fossiele brandstoffen gebruiken we totdat ze niet meer te gebruiken zijn. Zonnepanelen kunnen we recyclen en de grondstoffen kunnen we hergebruiken. Hierdoor dragen zonnepanelen bij aan het voorkomen van menselijk leed, oorlogen en vervuiling.

Goed gevoel

Zelf energie opwekken geeft een goed gevoel. U krijgt het idee dat u als bedrijf iets goeds doet. U bent zich er meer bewust van dat de energie die we gebruiken niet vanzelfsprekend is. U bent baas van uw eigen elektriciteitsvoorziening en vrijwel onafhankelijk van een energiemaatschappij.

Makkelijk in het gebruik

Zonnepanelen hebben veel voordelen. Ten eerste zijn ze gemakkelijk op ieder dak te plaatsen. Daarnaast zijn zonnepanelen makkelijk in het gebruik doordat ze nauwelijks onderhoud vergen. Een ander voordeel van zonnepanelen is dat ze geen geluid maken en ook geen geur verspreiden.

Betrouwbaar en risicoloos

Zonnepanelen zijn betrouwbaar door voortdurend onderzoek en constante ontwikkeling. Daarnaast is deze manier van in je eigen energie voorzien risicoloos. De kosten van aanschaf zijn vooraf bekend. Het risico van zonnepanelen wordt verder verlaagd door de stijging van energieprijzen van fossiele brandstoffen.

Waarde pand stijgt

Als uw bedrijfspand gebruik maakt van zonnepanelen, profiteert u allereerst van een lagere energierekening.

Een pand met zonnepanelen kan daarnaast in waarde stijgen. Dit komt doordat een pand met lage energielasten voor kopers meerwaarde heeft. Hierdoor is een pand meestal ook makkelijker te verkopen.

Door de aanschaf van zonnepanelen kan het energielabel van uw bedrijfspand wisselen. Met het energielabel laat u zien hoe energiezuinig u bent. Krijgt u een hoger energielabel, dan laat u aan de buitenwereld zien dat u als bedrijf energiezuinig en dus goed bezig bent.

Zonnepanelen hebben een lange levensduur

Schaft u zonnepanelen aan? Dan heeft u daar 25 jaar garantie op. Zonnepanelen gaan echter veel langer mee dan die 25 jaar. Een levensduur van 40 jaar is niet uitzonderlijk. U verdient uw installatie binnen ongeveer 8 jaar terug en profiteert jarenlang van een lage energierekening.

Zonnepanelen zijn meeneembaar bij een bedrijfsverhuizing

Bij een eventuele bedrijfsverhuizing kunnen de zonnepanelen eenvoudig meegenomen worden. Op deze manier kan er ook in het nieuwe pand stroom opgewekt worden en is de investering niet voor niets geweest.

Energieakkoord

Milieu-organisaties, het kabinet, werkgevers en werknemers zijn het onlangs eens geworden over het energieakkoord. Doelen van het energieakkoord zijn energieverbruik terugdringen, CO2-uitstoot verminderen en duizenden banen creƫren.

In het energieakkoord is vastgelegd dat in 2020 14% van alle energie duurzaam opgewekt moet zijn. Ondernemers zijn verplicht om vanaf nu duurzame investeringen te doen. Het energieverbruik bij bedrijven moet met 1,5% omlaag. Door het aanschaffen van zonnepanelen voldoet u direct aan de eisen van het energieakkoord.

[box][text]

Ontvang GRATIS Advies

100% professioneel, op maat gemaakt en vrijblijvend!
[c_button href=”/advies-aanvragen/” label=”Adviesgesprek Aanvragen”]
[/text][img_box]

Vragen of onduidelijkheden?
Bel ons!

[address label=”Bereikbaar op telefoonnummer” tel=”0172 – 450087″]

Openingstijden ma-vrij 08:00-17:00
[/img_box][/box]