• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2700+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Waarom zonnepanelen voor een bedrijf?

Voor een bedrijf is het zeer belangrijk om te verduurzamen, wij leggen u graag uit waarom verduurzaming zo belangrijk is.

1. Het energieakkoord

Milieuorganisaties, het kabinet, werkgevers en werknemers zijn in 2013 het eens geworden over een energieakkoord. Dit energieakkoord staat voor duurzame groei. In het energieakkoord staan afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid.

Het doel van dit energieakkoord is het energieverbruik terug te dringen, maar ook kansen en werkgelegenheid te creëren. Door het tekenen van dit energieakkoord gaan we een nieuwe fase in, waarin de nadruk op energiebesparing word gelegd.

MB Zonnepanelen Bodegraven Reeuwijk Moordrecht Midden Holland Verduurzamen

2. Verplichting energielabel C

Vanaf januari 2023 moet elk bedrijfspand minimaal energielabel C hebben. Als een kantoorpand niet voldoet aan de eisen, mag je vanaf die datum het pand niet meer als kantoor gebruiken.

Vanaf 2030 gelden er strengere regels, dan moet elk kantoorgebouw minimaal in bezit zijn van energielabel A. Deze regels zijn nodig, omdat de regering een afspraak heeft gemaakt dat alle gebouwen in 2050 energieneutraal moeten zijn. Een kantoorpand verduurzamen kunt u doen met zonnepanelen.

3. Energieprijzen en geld besparen

Niet alleen het energieverbruik van bedrijven is aan het stijgen, de energieprijzen zijn ook heel hard aan het stijgen. Steeds meer bedrijven willen daarom hun energieverbruik terugbrengen. Zonnepanelen zijn hiervoor een goede manier. Stroom uit zonnepanelen is goedkoper dan stroom van uw energieleverancier.

Met een zonnestroominstallatie is het mogelijk om uw totale elektriciteitsgebruik zelf op te wekken, hierdoor bespaart u veel energie en geld. Daarnaast bent u meteen verlost van prijsstijgingen die een energiebedrijf regelmatig doorvoert.  Na een aantal jaren heeft u de zonnepanelen al terugverdiend, dan wordt het pas echt interessant, want dan leveren uw duurzame panelen geld op.

Verduurzaming in Bodegraven Sporthal Plat dak
Waarom zonnepanelen zakelijk kopen?

4. Een duurzame energiebron

De zon straalt in 1 uur net zoveel energie uit, als heel de wereld in 1 jaar gebruikt. Voldoende energie voor iedereen dus! Zonne-energie opwekken is daardoor voor veel bedrijven al vanzelfsprekend geworden. De prijs van zonnepanelen daalt daardoor al jaren. Regelmatig worden er ontdekkingen gedaan die ervoor zorgen dat het rendement verhoogt en de productieprijs daalt.

Kiezen voor een zonnepanelensysteem is een goede eerste stap voor de overgang naar een duurzame energievoorziening. Schaft u als bedrijf zonnepanelen aan, dan levert u een positieve bijdrage aan een duurzame toekomst. Schoner en milieuvriendelijker kan namelijk niet!

5. Klimaatverandering tegengaan en CO2 uitstoot beperken.

Door menselijke toedoen is het CO2 gehalte in de atmosfeer enorm gestegen. Om klimaatverandering tegen te gaan en de opwarming van de aarde te verminderen is het gebruik van zonnepanelen een goede oplossing.

Zonnepanelen op uw dak wekken namelijk zelf elektriciteit op zonder CO2 uitstoot. De productie en recycling van zonnepanelen zorgt slechts voor een geringe CO2 uitstoot. Het is dus een schone energiebron zonder maatschappelijke nadelen.

MB Zonnepanelen Bodegraven Reeuwijk Bedrijfspand Groene Hart

6. Onafhankelijk van fossiele brandstoffen

Een zonnestroominstallatie is een schone, duurzame en lokale energiebron. De opgewekte stroom is duurzaam, omdat we nauwelijks grondstoffen verbruiken om de stroom en zonnepanelen te produceren. Met de aanschaf van zonnepanelen maakt u geen gebruik van fossiele brandstoffen (olie, gas en kolen).

Fossiele brandstoffen gebruiken we, totdat ze niet meer beschikbaar zijn. Hoogwaardige panelen kunnen we recyclen en de grondstoffen daarvan kunnen we hergebruiken, hierdoor dragen zonnepanelen bij aan het voorkomen van vervuiling.

7. Zonnepanelen zijn makkelijk in gebruik

Zonnepanelen hebben veel voordelen. Ten eerste zijn ze gemakkelijk op ieder dak te plaatsen, ten tweede zijn zonnepanelen makkelijk in gebruik, omdat ze nauwelijks onderhoud vergen. Een ander voordeel van zonnepanelen is dat ze geen geluid maken. Bij een eventuele bedrijfsverhuizing kunt u, uw zonnepanelen eenvoudig meenemen. Op deze manier kan er ook in het nieuwe pand stroom opgewekt worden en is de investering niet voor niets geweest.

MB Zonnepanelen Bodegraven Sportvereniging Reeuwijk Tennis
Zonnepanelen hebben enen lange levensduur

8. Betrouwbaar, zonder risico en een lange levensduur

Zonnepanelen zijn betrouwbaar door voortdurend onderzoek en constante ontwikkeling, daarnaast is deze manier risicoloos. De kosten van aanschaf zijn vooraf bekend. Het risico van zonnepanelen wordt verder verlaagd door de stijging van energieprijzen.

Schaft u een zonnepanelensysteem aan? Dan heeft u daar 25 jaar garantie op, onze hoogwaardige zonnepanelen gaan echter veel langer mee dan 25 jaar. Een levensduur van 40 jaar is niet uitzonderlijk voor zonnepanelen. Uw verdient de installatie meestal binnen een paar jaar terug, ook profiteert u jarenlang van een lage energierekening. 

9. Een goede investering!

Als uw pand gebruik maakt van een zonnepaneleninstallatie, profiteert u allereerst van een lagere energierekening, daarnaast kan een bedrijfspand met zonnepanelen in waarde stijgen door de duurzame investering. Dit komt doordat een pand met lage energielasten voor kopers meerwaarde heeft, hierdoor is een pand ook meestal makkelijker te verkopen. Door de aanschaf van een zonnepanelen, kan de energielabel van uw bedrijfspand wisselen, met het energielabel laat u zien hoe energiezuinig u bent. Krijgt u een hoger energielabel, dan laat u aan de buitenwereld zien dat u als bedrijf energiezuinig en goed bezig bent.

Energielabel MB zonnepanelen

Financiële voordelen voor bedrijven

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in zonnepanelen? Dan kunt u vertrouwen op vakwerk en de beste kwaliteit zonnepanelen met uitstekend rendement van MB zonnepanelen. Laat gerust een bericht achter op onze site met uw gegevens, of maak telefonisch een afspraak. Vrijblijvend kennismaken kan natuurlijk altijd. Wij kijken ernaar uit!

Vraag advies aan

Gratis advies aanvragen

installeren zonnepanelen en enphase omvormers