• 0172-450087
  • info@mb-zonnepanelen.nl
  • Landelijk erkend
  • Montage 100% volgens richtlijnen
  • 2000+ Tevreden klanten
  • Alleen geselecteerde merken

Een zonnepaneel zet zonne-energie om in elektriciteit. Met zonnepanelen kunt u dus duurzaam stroom opwekken. Zonnepanelen werken op daglicht en kunnen daardoor het gehele jaar door gebruikt worden.

Materiaal

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Een zonnepaneel is een verzameling van een groot aantal zonnecellen. Een zonnecel is gemaakt het materiaal silicium. Om van silicium een halfgeleider te maken wordt aan de onderkant en aan de bovenkant een laagje fosfor toegevoegd. Het geheel wordt tussen twee transparante platen geplaatst. Deze platen kunnen uit glas of kunststof bestaan.

Werking Zonnepaneel

Elektronen komen door het zonlicht in beweging

Door de straling van de zon worden elektronen losgeweekt uit de bovenkant van het zonnepaneel. Wanneer er zonlicht op een zonnepaneel schijnt, komen de elektronen dus in beweging.

Elektrische stroom komt op gang

De elektronen kunnen echter maar één kant op. Hierdoor ontstaat een spanningsverschil tussen de bovenkant en de onderkant van het paneel. Dit brengt een elektrische stroom op gang. Deze elektrische stroom noemen we gelijkstroom.

Van gelijkstroom naar wisselstroom

De gelijkstroom gaat vervolgens naar een omvormer. De omvormer zorgt ervoor dat de spanning van een serie zonnepanelen omgezet wordt in een reguliere wisselstroom van het elektriciteitsnet.

Wat te Doen met Wisselstroom?

De wisselstroom wordt meestal meteen gebruikt. U kunt het ook opslaan in een accu of tegen een vergoeding teruggeven aan het elektriciteitsnet

Installatie Zonnepanelen

De zonnepanelen worden op het dak gemonteerd. Bij een schuin dak vervangen wij een aantal dakpannen door een grote kunstofplaat waarop de zonnepanelen bevestigd zijn. Op een plat dak plaatsen wij het zonnepaneel op een metalen frame. De zonnepanelen zijn altijd zo geplaatst dat ze zoveel en zolang mogelijk zonlicht opvangen. Wanneer een aantal zonnepanelen naast elkaar geplaatst is, noemen we dat een zonnepaneelsysteem.

Opbrengst

PV panelen

PV panelen

Gemiddeld leveren zonnepanelen jaarlijks 80 kWh elektriciteit per m2 per jaar op.

Soorten Zonnepanelen

Er zijn drie verschillende typen zonnepanelen:

1. Poly Crystaline Zonnepanelen

Poly Crystaline zonnepanelen zijn gemaakt van meerdere silicium kristallen. Hierdoor hebben ze een vlekkerig, blauw uiterlijk. Poly Crystaline zonnepanelen hebben een wat kortere levensduur.

2. Mono Crystaline Zonnepanelen

Mono Crystaline panelen hebben een hoog opwekvermogen, een hoog rendement en een lange levenduur. Daarentegen zijn ze niet goedkoop. Ze worden gemaakt uit 1 silicium kristal. Deze zonnepanelen zijn donkerblauw of zwart van kleur.

3. Amorpheus Zonnepanelen (dunne film techniek)

Amorpheus zonnepanelen zijn de goedkoopste zonnepanelen. Het opgewekte vermogen per vierkante meter is echter zeer laag. Dit kan zelfs 50% minder zijn ten opzichte van andere zonnepanelen.

[box][text]

Ontvang GRATIS Advies

100% professioneel, op maat gemaakt en vrijblijvend!
[c_button href=”/advies-aanvragen/” label=”Adviesgesprek Aanvragen”]
[/text][img_box]

Vragen of onduidelijkheden?
Bel ons!

[address label=”Bereikbaar op telefoonnummer” tel=”0172 – 450087″]

Openingstijden ma-vrij 08:00-17:00
[/img_box][/box]